Werkwijze

Eerste consult

Tijdens het eerste consult van ongeveer 60 minuten bespreken we jouw voedingspatroon, je leef- en werk omstandigheden en uiteraard je verwachtingen ten aanzien van de behandeling. Vervolgens ontvang je meteen een persoonlijk voedingsadvies afgestemd op jouw wensen, behoeften en leefstijl. Daarnaast ontvang je voorlichtingsmateriaal om thuis nog eens rustig na te lezen.

Vervolgconsult

Een vervolgconsult duurt meestal 15-30 minuten. We bespreken dan de voortgang en je ervaringen. Ik begeleid en ondersteun je bij het aanpassen, variëren en volhouden van je nieuwe eet- en leefpatroon. Waar nodig zullen we je van praktische informatie voorzien.  

Wat van een behandeling bij ons kunt verwachten is:  

  • Professionaliteit  
  • Betrokkenheid en integriteit  
  • Een positieve kijk op voeding  
  • Een werkwijze die continu up-to-date is met de meest recente wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen op voedingsgebied en gezondheid in het algemeen.

Een behandeling bij een diëtist hoeft helemaal niet zo strikt te zijn als je misschien denkt. Eén van onze uitgangspunten is dat we geen beperkingen opleggen in wat je wel en niet mag eten. We geloven erin dat je zelf de beste keuzes kunt maken over wat je wel of niet eet en wij helpen je daar graag bij doordat tijdens de consulten jouw kennis over voeding(smiddelen) en het effect ervan op de gezondheid wordt vergroot. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je zelf je valkuilen leert herkennen, waardoor we samen een groter bewustzijn over jouw eetpatroon creëren.

Kort samengevat krijg je inzicht in je eetgedrag en leefgewoonten en kunnen we daar waar nodig verbeteringen aanbrengen. We kijken samen welke behandeling het beste bij jou past. Als laatste vinden wij dat de meeste mensen met reguliere voeding, daarmee bedoel ik dat alle ingrediënten in de supermarkt verkrijgbaar zijn, geholpen kunnen en moeten worden. Naar onze mening is slechts een beperkte groep mensen geholpen met shakes of dieetproducten. We streven er dan ook naar om een voeding- en leefstijladvies samen te stellen dat praktisch uitvoerbaar is en zonder dat je allerlei extra dieetproducten in huis hoeft te halen.