Wandelcoaching

Wil jij meer halen uit ons eet- en leefstijladvies? Denk dan eens aan wandelcoaching!
Stel je voor, je loopt buiten in het bos. Je hoort de vogels fluiten, de wind waait door je haren en je hoort het geluid van knisperende takjes en bladeren waar je op loopt en je ademt de heerlijke frisse lucht in. Het daadwerkelijk doen, doen we veel te weinig omdat we allerlei redenen bedenken om niet naar buiten te gaan. Zonde, want elke dag een portie vitamine G(roen) doet wonderen. Juist door (ook bij weer en wind) naar buiten te gaan, zul je merken dat het helemaal niet zo erg is om een (half) uurtje buiten te lopen. Na zo’n heerlijke wandeling kun je weer verfrist de dag vervolgen EN je hebt een portie lichaamsbeweging gehad.

Door in beweging te zijn en aandacht te hebben voor je omgeving ga je 'ervaren' in plaats van 'denken'. Je creëert rust, een nieuwe blik en het kan nieuwe inzichten geven, ook ten aanzien van jouw gedragsverandering en het werken aan een gezondere eet/leefstijl.
Groen, ook wel Vitamine G genoemd, is rustgevend en kan een pijn -en stressverlagend effect hebben. 

Voordelen van afspreken in de buitenlucht:
- de gesprekken voelen informeler, het praat makkelijk
- in de natuur zijn levert ontspanning op
- als het even stil is voelt dat niet vervelend
- je ziet nog eens wat moois onderweg
- de natuur kan worden ingezet als metafoor 
- door beweging krijg je patronen helder
- je krijgt weer verbinding met je zelf door het gevoel van verbinding met de natuur

Wij zijn goed in klagen over het weer; te nat, te koud, te warm, te veel wind. Het weer houdt ons niet tegen om jou te begeleiden. Het brengt je misschien wel uit je comfort zone. Door het toch te doen, geeft een goed gevoel na afloop.
Het eerste gesprek is in beginsel telefonisch of op locatie en de vervolgafspraken spreken we buiten af. Ik wandel veelal in het Mastbos of in het Valkenberg park. Heb je een voorkeur voor een andere plek in de buitenlucht is dit uiteraard bespreekbaar.

Ben je ook enthousiast geworden net als wij om meer buiten af te spreken, klik dan op de roze button rechtsboven, vul het formulier in en geef aan dat je de afspraak graag buiten wilt.