Nieuwsberichten


Menopauze, voeding en (darm)gezondheid

Susan en Jasmijn hebben het congres "Menopauze, voeding en (darm)gezondheid" bijgewoond in 2023 en zijn weer helemaal up-to-date wat betreft het onderwerp vrouwen, hormonen en de menopauze.Emotie-eten de baas

De basisscholing Emotie-eten de baas en de vervolgscholing Coachend begeleiden is in 2022 door Jasmijn behaald.

Certificaat Buitencoaching

Op 11 november jl. heb ik het certificaat Buitencoaching voor dieetbegeleiding behaald.

Buitencoaching is coaching in de natuur. In de natuur vind je rust en ontspanning, het praat gemakkelijker, en je hebt direct beweging. Ook kan de natuur worden gebruikt om bepaalde oefeningen te doen. Mindfulness kan worden ingezet om rust te vinden en met meer aandacht te eten. Compassie oefeningen kunnen worden ingezet om milder naar jezelf te worden.

Contracten met de zorgverzekeraars in 2023

De contracten met de zorgverzekeraars voor 2023 zijn weer getekend. Met uitzondering van de zorgverzekering Aevitea (Caresq). Deze verzekeraar biedt een dusdaning laag tarief dat ik daarmee niet meer aan de kwalitatieve behandeling kan voldoen die je van ons mag verwachten.  Uiteraard is iedereen welkom bij de praktijk, de tarieven vind je ook op deze website. Ben je verzekerd bij Aevitea dan kun je je factuur indienen bij de zorgverzekeraar en krijg je min. 70% vergoed.

Komende periode zijn de overstapweken voor zorgverzekeraars. Kijk kritisch naar je zorgverzekering en of het zinnig is om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Hoi! Mijn naam is Sabine Kerstens, 22 jaar oud en ik woon in Roosendaal. Ik studeer Voeding & Diëtetiek aan de Haagse hogeschool. Ik vind het ontzettend interessant om met voeding bezig te zijn en met de gedachtes achter voeding. Daarnaast vind ik het ook leuk om te sporten, lekker uiteten te gaan en om mijn eigen kleding te maken. Vanaf september 2022 tot en met januari 2023 ga ik meelopen met Jasmijn en Susan in de praktijk. Ik kijk uit naar de komende periode en hoop veel te leren! Tot snel! 

Diëtist in opleiding

Mijn naam is Cecile Dubois, ik ben 21 jaar en ik kom uit Breda. Vanaf februari 2021 tot en met juli zullen jullie mij op maandag, woensdag en vrijdag regelmatig tegenkomen in de praktijk. Onder begeleiding van Jasmijn en Susan zal het laatste hoofdstuk van mijn studie Voeding en Diëtetiek ingaan, de afstudeerstage.Mijn interesse in voeding en gezondheid hebben mij bij deze studie gebracht. Daarnaast ben ik gek op basketballen, fitnessen en koken. Ik kijk uit naar deze leerzame periode!

Jasmijn en Susan hebben certificaat behaald voor de basistraining ACT in de diëtistenpraktijk

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. ACT is een moderne en wetenschappelijk onderbouwde vorm van cognitieve gedragstherapie welke ook steeds vaker wordt toepast in de diëtistenpraktijk om gedragsverandering te bewerkstelligen.

Nieuwe vestiging erbij in Breda

Per 6 januari 2020 is er ook een spreekuur op maandagochtend en dinsdagmiddag aan de Teteringsedijk 106 in Breda bij Huisartsenpraktijk Oudraad en Van Riel.

Nieuwe vestiging: Zevenbergschen Hoek!

Per 14 november 2019 zal er ook een spreekuur zijn op donderdagmiddag/avond bij Huisartsenpraktijk Den Hoek in Zevenbergschen Hoek.

Nieuw: Vanaf 1 juli is de praktijk ook aangesloten bij PuurGezond!

Weg met strenge diëten en afslankhypes. Terug naar puur gezond eten! Want dat is de beste oplossing voor overgewicht en andere gezondheidsproblemen. Steeds meer diëtisten en gewichtsconsulenten hanteren deze lekkere en puur gezonde aanpak in hun praktijk. Ook bij onze praktijk kun je terecht voor PuurGezonde voedingsadviezen. Geen pakjes, zakjes, shakes en light producten. Maar wel écht eten, dat lekker en gezond voor je is. Wie op die manier eet, verbetert zijn gezondheid en valt af. Op een heel lekkere manier! Dat is de missie van PuurGezond (www.PuurGezond.nl.). En ook onze de praktijk wordt deze aanpak gehanteerd.

Gezocht: Zelfstandig werkend diëtist voor Breda e.o.

Vanwege de groei van mijn praktijk ben ik op zoek naar een enthousiaste en ondernemende diëtist (zzp’er) die ruimte heeft om voor 8-16 uur per week als zelfstandige mee te werken. Uitgangspunten van de praktijk zijn: professionaliteit, positieve kijk op voeding, betrokken en integer.
Kun jij je vinden in bovenstaande uitgangspunten, doe je net dat beetje extra voor je cliënt en ben jij beschikbaar vanaf juni of juli 2019, dan ben ik op zoek naar jou!

Vereisten

• Je hebt een afgeronde opleiding HBO Voeding en Diëtetiek • Je bent ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici met status kwaliteit geregistreerd en aangesloten bij een klachtenregeling conform Wkkgz • Je bent zelfstandige en staat ingeschreven bij de kamer van koophandel • Werkervaring als diëtist in de 1e lijn is een pré • Je hebt bij voorkeur ervaring met het Evry softwareprogramma • Je hebt ervaring met het opstellen en uitvoeren van voedings- en dieetadviezen • Je hebt up-to-date kennis van o.a. diabetes, CVRM, COPD, koolhydraatbeperking, IBS/Fodmap en ondervoeding • Je beschikt over eigen vervoer • Je hebt geen eigen praktijk in Breda en directe omgeving


Persoonlijke kwaliteiten

• Je bent ondernemend en toont initiatief • Je bent flexibel en kunt goed zelfstandig werken • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden


Wat kan je verwachten?

Werkzaamheden als zelfstandige in een leuke, professionele en veelzijdige diëtistenpraktijk op basis van opdracht (zzp) voor ongeveer 8-16 uur per week (dagen in overleg te bepalen). Daarnaast waarneming tijdens vakanties, bij ziekte e.d. De vergoeding voor de werkzaamheden is marktconform.

Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving en heb je interesse? Stuur mij dan zo spoedig mogelijk een bericht met jouw motivatie en CV naar info@dietistjasmijn.nl. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Jasmijn Gijzen via 06-18294398 of via e-mail: info@dietistjasmijn.nl.

Alle vergoedingen 2019 op rij

Mocht je er nog niet uit zijn of je bij dezelfde zorgverzekering wil blijven.
Via bijgaande links kun je zien welke zorgverzekering Diëtetiek vanuit het aanvullende pakket wel/niet vergoedt. Ook kun je de voorwaarden raadplegen die gelden voor vergoeding vanuit de basisverzekering per zorgverzekering. Ga naar:

Diëtetiek vanuit de AV 2019

Diëtetiek vanuit de Basisverzekering 2019

Vanaf 1 augustus 2018 loopt Mendy Speck mee tijdens de spreekuren op woensdag, donderdagochtend en vrijdag. Het kan dus zijn dat je Mendy zult tegenkomen op 1 van de spreekuren. Mendy zit in haar laatste jaar van de opleiding Voeding en Dietetiek. Zij volgt de studie in deeltijd en werkt daarnaast nog 3 dagen als pedagogisch medewerkster op een kinderdagverblijf.